FESTES

festes

FESTES DEL MUNICIPI

FEBRER

 calotadaCALÇOTADA POPULAR
(Últim diumenge de febrer)

Els veïns de La Nou de Gaià es reuneixen un cap de setmana de febrer per coure calçots.

 

MARÇ/ABRIL

sardanesAPLEC DE SARDANES "GRAN JARDÍ"
(Entre Març i Abril)

El Grup Sardanista de La Nou de Gaià organitza aunalment l'aplec de sardanes als jardins del Cercat, on donen acollida a tots els aficionats a la sardana.

Visiteu la secció associacions per informar-vos del Grup Sardanista.

JULIOL

bastons

FESTA MAJOR DE SANTA MAGDALENA

(Dia 22 de juliol)

Considerada la festa principal de La Nou de Gaià, la Festa Major d'estiu es cel·lebra en honor a Santa Magdalena.

 

 

0613001

 

 

BALL PARLAT SANTA MAGDALENA
(Dia 22 de juliol)

Al 2009 es va iniciar el procès de recuperació del Ball Parlat de Santa Magdalena que havia estat representat per última vegada els dies 21, 22 i 23 de juliol de l'any 1940 a l'era de batre del Castell de la Nou sota la direcció artística i musical del Sr. Françesc Andreu Rovira.

En commemoració del mil·lenari de les primeres referències escrites de la Nou de Gaià, l'any 2011 va tenir lloc de nou la representaciódel Ball, dins els actes de la Festa Major i sota la direcció del Sr. Marc Chornet.

 

 

AGOST

llonganissada

LLONGANISSADA POPULAR
(Dins els actes del Vot de Poble a la Verge de les Neus)

Aquest dia la Comissió de Festes del municipi organitza una llongonissada popular, que inicialment es celebrava en motiu de la Festa Major de Santa Magdalena i que a partir de 2011 aquesta festa s'ha incorporat en els actes de la Verge de les Neus. L'àcte té una gran acollida per part de tots, reunint amics familia i nous visitants.

FESTA VOTIVA A LA MARE DE DÉU DE LES NEUS
(Dia 5 d'agost)

L'any 1816, el poble de la Nou, inmers en intenses calamarsades d'estiu que van fer malbé la verema durant 4 anys, decideix fer un "Vot de Poble" i surt escollida a l'atzar la Verge de les Neus. 
Així doncs aquesta festa de la Nou de Gaià rep el seu nom i es cel·lebra en honor seu.

SETEMBRE

 

paellada PAELLADA POPULAR
(Setmana abans de St. Cosme) 

Es tracta d'una trobada en el Cercat (zona de jardins del municipi) on els veïns es reuneixen per grups i preparen les seves paelles amb foc de llenya (la majoria). 
Després l'Ajuntament fa un petit obsequi als cuiners, que cada cop en son més, i més joves. I finalment, es menjen a l'aire lliure gaudint del bon temps i la bona companyia. 
L'any 2011 es va celebrar la seva 15ena edició.

ESMORZAR FINAL DE VEREMA
(Mitjans de septembre)

Per cel·lebrar el final de la Verema, l'Ajuntament ofereix un esmorzar als Jardins del Cercat.

 

ALTRES ACTES CULTURALS

A part de les festes municipals de periodicitat anual; l'Ajuntament, l'entitat cultural el Castell i les associacions del poble organitzen més activitats. Aquestes són exposades en L'AGENDA MUNICIPAL

Algunes associacions i entitats del poble disposen de blogs on es publiquen les activitats que realitzen durant l'any. Visiteu ENTITATS I ASSOCIACIONS