MEDI AMBIENT

AGENDA 21

 

aerinou

Una Agenda 21 és un model de diagnòstic i formulació de polítiques municipals de sostenibilitat. Aquest model, que es publica en forma de guia, elabora estratègies i un programa de mesures integrades per afrontar els efectes de la degradació ambiental i per promoure un desenvolupament compatible amb el medi ambient i sostenible en tots els països. Un dels eixos d'actuació tractats específicament són els nuclis de població, tenint com a accions prioritàries de l'abastament d'aigua, la gestió dels residus i la contaminació i sanitat urbanes, interconnectant amb altres vectors horitzontal com el tipus de desenvolupament, la pobresa, la educació, els recursos del sòl, l'aigua dolça, els aliments, etc. En aquesta línia, l'Agenda 21 fomenta l'adopció d'estratègies locals per assolir els objectius del desenvolupament sostenible en la dimensió territorial municipal: es tracta de les Agendes 21 Locals.

Descarregar síntesi de l'Agenda 21 de La Nou de Gaià (pdf)

 

CALENDARI DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS 2024

Es consideren residus voluminosos tots aquells residus que es generen a la llar i que pel seu volum no es poden dipositar als contenidors de carrer, o bé que per a un particular és difícil portar l'abocador.

 

Ubicació: Al costat dels Contenidors Soterrats Glorieta, Sitgeta, jardí del Cercat i zona habilitada al costat del cementiri.

Periodicitat: 2 cops mensuals

Dies de recollida:

· Desembre 2023:  30
· Gener 20
· Febrer 3 i 14
· Març 2, 16 i 30
· Abril 13 i 27
· Maig 11 i 25
· Juny 8 i 22
· Juliol 6 i 20
· Agost 7, 17 i 31
· Setembre 14 i 28
. Octubre 19
. Novembre 2, 16 i 30
. Desembre 14 i 28

Recordeu deixar-los al costat dels contenidors només el dia anterior (NO ABANS).

Des de l'Ajuntament s'ha considerat valorar un augment del servei de recollida de voluminosos, suprimint el servei de deixalleria mòbil. Per utilitzar el servei de deixalleria municipal us podeu adreçar a la Deixalleria Supramunicipal de Torredembarra (serve molt adequat pel buidatge integral de pisos o cases) així com la responsabilitat que tenen particulars o professionals de gestionar altres tipus de restes com poden ser les d'obra o de podes.

 

CONTENIDORS D'ESCOMBRARIES

blauPAPER I CARTRÓ
SI: Diaris, revistes, fulls, caixes plegades, cartró d'ous.
NO: Brics, bosses de plàstic, papers bruts (mocadors, tovallons ...), paper d'alumini o de fax, papers plastificats, bolquers ...
Assegura't que, barrejats amb el paper o el cartró, no hi ha grapes, clips o altres elements metàl.lics • lics.
 
verdVIDRE
SI: Envasos de vidre sense taps.
NO: Vidre pla, ni bombetes ni florents.
Aclareix el contingut dels envasos abans de dipositar-los al contenidor.
És preferible utilitzar envasos de vidre retornables que dipositar el vidre al contenidor de recollida selectiva.
grocENVASOS LLEUGERS
SI: Llaunes, bosses i envasos de plàstic, brics, paper d'alumini.
NO: Materials de plàstic o alumini que no siguin envasos.
No llencis envasos de productes tòxics.
marroREBUIG
SI: Pols d'escombrar, burilles de cigarretes, bolquers, compreses, baietes, cabells, excrements d'animals, restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, paper de cuina i tovallons bruts, closques d'ou i fruits secs, marro de cafè i restes d'infusions, restes de jardineria

 

ACTUACIONS MEDIAMBIENTALS

A causa de l'augment de la població a l'estiu i al consum de més fruita i verdura fresca, es genera més brossa i fa més mala olor, per la qual cosa us demanem un esforç en la temporada estival de respectar més escrupolosament els horaris de la recollida de brossa i deixalles per mantenir un poble net a l'estiu com a l'hivern.

Pel que fa a recollida de voluminosos us demanem que si heu de portar molt de volum de mobles i/o deixalles, ens ho podeu comunicar a l'Ajuntament per tal de poder avisar a l'empresa de recollida que ho tingui en compte o bé podeu anar a portar-ho a la deixalleria de Torredembarra, però us agrairíem que NO es deixin els voluminosos al costat dels contenidors fóra dels dies establerts, ja que fins que no estigui programat no es recolliran per part de l'empresa, amb la conseqüència de tenir els contenidors plens i bruts i l'"efecte crida" per tal que la gent porti més deixalles.