CULTURA I ART

CENTRE CULTURAL EL CASTELL

EL CASTELL, CULTURA I ART

escastell

 

 

Des de l'any 2007 s'han emprès des de l'Ajuntament de la Nou de Gaià diferents actuacions encaminades a la posada en servei de l'equipament social i cultural del Castell de la Nou.

"Respondre a les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures", com a premissa de desenvolupament sostenible, és una màxima en les actuacions del nostre Ajuntament. La iniciativa, amb voluntat decidida, per conformar al voltant del Castell de la Nou un centre de cultura i trobada social, tant per als seus habitants com per complementar l'oferta turística i cultural al Tarragonès, està sent consolidada mitjançant les activitats dutes a terme amb un resultat molt satisfactori.

 

 

 

El Castell, disposa de tres sales polivalents que es detallen a continuació:

SALES POLIVALENTS

sllevant

SALA LLEVANT (84 m2 aprox.)

És una sala que es troba a la planta baixa de l'edifici. Antigament era un celler. El terra té un cert desnivell donat que s'ha volgut conservar l'antic enrajolat i té dues columnes al centre de la sala. Normalment s'utilitza com a sala d'exposicions.

 


sgarbi

SALA GARBÍ (68 m2 aprox.)

Aquesta sala es troba a la primera planta amb quatre portes d'accés. Té una bona il·luminació natural i una terrassa al costat que li dona una gran versatilitat. És molt apropiada per a mostrar quadres donat que disposa d'una paret prou llarga (15,6 m) per exposar i es prou ample per permetre la mobilitat dels visitants.tgarbi

 

TERRASSA DE LA SALA GARBÍ
Aquesta terrassa té les vistes orientades cap al poble i és un bon auxiliar de la sala Garbí.

 sponent

SALA PONENT (67 m2 aprox.)
Aquesta sala també es troba a la primera planta amb dues portes d'accés i dos finestrals que donen a la terrassa de les Nits al Castell. La sala disposa de cadires i conforma un espai prou ampli per fer presentacions i petits espectàcles. El sostre és força alt i ofereix una bona ressonància.

 


tnitscastell

 

TERRASSA DE LES NITS AL CASTELL
Aquesta terrassa va ser escenari de les actuacions del programari, Les Nits al Castell i d'alguna del cicle de concerts Racons enCantats. Té un encant especial per la il·luminació càlida i les vistes impressionants de la vall i les muntanyes de Vespella.

 

 

LA BIBLIOTECA

El Castell disposa d'una sala habilitada com a biblioteca, aquesta, està ubicada a la tercera planta i té a la seva disposició un gran nombre de recursos. Accediu a BIBLIOTECA MUNICIPAL per veure els horaris i serveis que ofereix.


ARXIU MUNICIPAL

Per poder fer consultes a l'Arxiu Municipal de la Nou s'han d'adreçar a l'adreça arxiucomarcal@tarragones.cat per demanar cita prèvia.