Informació Cooperació Humanitària

En aquest espai anirem penjant totes aquelles informacions que ens arribin a l'Ajuntament o en siguem coneixedors per altres fonts de diverses accions de cooperació humanitària.

 

Les iniciatives d'assistència humanitària i els punts de recollida d'ajuda per a Ucraïna romanen actius per fer arribar material sanitari i productes de primera necessitat a la població civil.

La societat catalana s'ha caracteritzat sempre per la seva implicació en ajudar aquelles persones que més pateixen en els moments més difícils, com ara els conflictes armats, les crisis de refugiats o els desastres naturals, sigui on sigui, arreu del món. Les mostres de solidaritat amb la població d'Ucraïna davant dels atacs de Rússia s'han fet evidents amb les diverses concentracions diàries a molts punts del territori, però també a través de les diverses iniciatives d'ajuda humanitària que entitats, ajuntaments i plataformes veïnals han engegat.

T'informem sobre aquestes iniciatives d'ajuda humanitària i punts de recollida d'ajuda a Catalunya per fer arribar material sanitari i productes de primera necessitat a la població civil afectada per la guerra d'Ucraïna, sigui al mateix país on ha esclatat el conflicte, com a la resta de països de la zona on ja s'han hagut de desplaçar, de manera obligada des d'Ucraïna, gairebé unes 800.000 persones:

Ajuda humanitària

Multitud d'entitats i ONGs que treballen al terreny tenen obertes campanyes de donacions econòmiques a les quals es pot contribuir des de Catalunya, sigui per donar suport a la feina que duen a terme o per cobrir les necessitats de la població afectada. Enumerem algunes d'elles, així com les accions que estan duent a terme, tant a Ucraïna com als països fronterers, per donar resposta a les necessitats de les persones víctimes del conflicte armat:

  • Metges Sense Fronteres

Els equips de Metges Sense Fronteres s'estan mobilitzant als països limítrofs amb Ucraïna, com ara PolòniaMoldàviaHongriaRomania Eslovàquia, per avaluar la situació de les persones refugiades i respondre a les necessitats humanitàries. Des de la frontera d'Ucraïna amb Polònia, els equips de l'entitat estan tractant de fer arribar subministraments essencials a Ucraïna. A Kíev Mariupol, l'entitat ja ha distribuït equips per a ferits de guerra als hospitals, i a l'est del país ha impartit una formació en telemedicina a trenta cirurgians per a l'atenció de traumatismes.

Per a col·laborar amb Metges Sense Fronteres en la seva resposta a les necessitats humanitàries de les persones afectades per la guerra a Ucraïna, és possible fer un donatiu per al fons d'emergències de l'entitat.

  • Càritas

Davant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, l'equip de Càritas a Ucraïna, actiu des del 2010, està engegant projectes d’ajuda humanitària, impulsant la mobilització de voluntariat local per condicionar els dinou centres d'acollida que s'han habilitat fins ara i l'atenció als desplaçats interns que han fugit de les zones en conflicte. Els equips de Càritas a la resta de països fronterers amb Ucraïna també s'han mobilitzat per avaluar la situació i intervenir per donar resposta a les persones més vulnerables víctimes del conflicte.

A casa nostra, s'ha habilitat la campanya d’emergència 'Càritas amb Ucraïna' per canalitzar la solidaritat de les persones donants de l'Estat espanyol. Així, s'ha habilitat un número de compte especialment per a l’emergència, que es faran arribar a Càritas Ucraïna: ES29 2100 0002 5702 0144 5404 També es pot fer un donatiu a través de la web o amb el Bizum 01580.

  • Save the Children

Malauradament, els nens i nenes és un dels col·lectius que més estan patint en aquest conflicte iniciat el 2014 i que ha explotat definitivament en les darreres setmanes. En aquests vuit anys, Save the Children ha ajudat més de 400.000 nens i nenes afectats. Actualment, l'entitat continua donant suport a la infància més vulnerable des de les fronteres d'Ucraïna, generant una xarxa d'acollida per a refugiades ucraïneses, facilitant l'ajuda humanitària i transferint diners en efectiu a les famílies amb les necessitats bàsiques no cobertes.

Pots donar suport a la feina de Save the Children a través d'aquest enllaç.

  • Farmamundi

L'ONG ha participat en la primera tramesa humanitària realitzada a Ucraïna per part del Ministeri de Relacions Exteriors i Cooperació en la qual es va incloure material sanitari com gasesbenesgoters i compreses estèrils, així com material de protecció davant de la Covid-19. El segon, es farà durant aquesta setmana amb medicaments. Per continuar donant suport a les víctimes del conflicte, des de Farmamundi han habilitat un número de compte per al desenvolupament d'accions humanitàries: BANKINTER ES36-0128-7632-7701-0001-2607.

  • Creu Roja

Com no podia ser d'una altra manera, el moviment internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, dona suport a les persones afectades per aquest conflicte, des del seu inici. Ara, duu a terme una acció urgent per proporcionar serveis atenció a la població i reduir l'impacte humanitari d'aquesta crisi. Pots informar-te sobre com ajudar aquí.

  • Recollida de donacions del Fons Català

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha obert una nova campanya per donar suport des del món local i contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç per respondre a les necessitats de les persones víctimes d'aquesta cruenta guerra. L'entitat durà a terme una identificació de les necessitats a terreny i s'establiran aliances amb municipis entitats locals per tal d'identificar les accions. Si esteu interessades, contacteu amb l'àrea d'Emergència i Acció Humanitària del Fons Català: vplanas@fonscatala.org.

Punts de recollida

A través de multitud d'iniciatives, les mostres de solidaritat han proliferat arreu del territori, amb punts de recollida de materials i menjar habilitats en multitud de municipis. Fem un resum d'alguns d'aquests punts de recollida. Això no obstant, cal recordar que el transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil.

  • Punts de recollida d'ajuda a Barcelona

Diverses entitatsescoles esglésies de Barcelona actuen com a punts de recollida de material sanitari productes de primera necessitat que es faran arribar, a través del consolat d'Ucraïna, a la població civil i a les tropes.

Els punts de recollida a Barcelona són la Rambla, 9, on l'Associació Somriures d'Ucraïna i l'Associació Djerelo recullen material cada dia, de 9 a 19.30 h; l'Escola Ucraïnesa Shevchenko, al carrer d'Enric Bargés, 9, on l'Associació Txervona Kalyna recollirà els materials els dissabtes, de 15 a 18 h; i la seu de l'Associació Taras Shevchenko, al carrer de Josep Miquel Quintana, 69 d'Esplugues de Llobregat, que romandrà oberta de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15 a 20 h.

També s'hi recollirà material de primera necessitat a l'Església de Nostra Senyora del Perpetu Auxili, al carrer de Balmes, 100, cada dia, fins a les 18 h; a l'Escola ucraïnesa Mriya i a l'Institut Salvador Seguí, al carrer del Pont de Treball Digne, 15, de dilluns a dissabte, de 8 a 18 h; i a l'ICAB, al carrer de Mallorca, 283, on es recolliran aliments de dilluns a dijous, de 9 a 18 h, i divendres, de 9 a 14 h.

  • Punts de recollida d'ajuda a Lleida

Guissona és el municipi amb el percentatge més alt de persones d'origen ucraïnès de Catalunya i tot l'Estat espanyol. Així, el conflicte a Ucraïna ha consternat, no només a la comunitat ucraïnesa, preocupada per l'estat de familiars i amics, sinó a tota la resta de la població del municipi que ha empatitzat amb la situació dels seus veïns i veïnes. Un dels punts de recollida de material sanitari i de primera necessitat és el locutori Guissona del carrer Raval Convent, 5.

Així mateix, l'Ajuntament de Guissona ha creat una borsa de voluntariat d'acollida per ajudar al poble d'Ucraïna que anirà arribant en les properes setmanes a la població. Pots inscriure't per col·laborar per fer acollida o voluntariat.

Des de la ciutat de Lleida també s'organitza una campanya d'ajuda humanitària per les víctimes de la guerra. S'han habilitat vuit espais de recollida a la ciutat on donar material sanitari, menjar o altres elements: magatzem Lleida pels refugiats, al carrer Riu Ebre, 4; l'Església de la Sang, al carrer Sant Antoni, 50; l'Edifici de la Paeria de Lleida i els Centres Cívics de Balàfia, Cappont, Pardinyes, Mariola i Bordeta.

  • Punts de recollida d'ajuda a Girona

Girona també ha organitzat punts de recollida d'aliments i material de primera necessitat com ara mantessacs de dormir o llanternes, que es transportaran a la frontera d'Ucraïna amb Polònia. Diversos establiments de la ciutat, especialment aquells administrats per persones d'origen ucraïnès, estan actuant com a punts de recollida. A Vilobí d'Onyar, la xarxa de veïns i veïnes ucraïneses que viuen al territori han organitzat un punt de recollida al bar-restaurant Empalme del municipi gironí.

  • Punts de recollida a Tarragona

L’associació És per tu, ha articulat punts de recollida de material i aliments per fer-les arribar a la ciutadania ucraïnesa a poblacions de Tarragona com TortosaAmposta, la RàpitaAlcanarDeltebre, la SéniaMas de BarberansMasdenvergeMóra d’EbreSanta BàrbaraTivenysUlldeconaSant Jaume d’EnvejaBenissanetMiravetGarcia o Roquetes.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Iniciativa de la Nou de Gaià de cara a l'acollida de refugiats d’Ucraïna

 

Davant la situació de guerra a Ucraïna i per donar resposta a la demanda d’acollida de persones provinents d’aquest país, l’equip de govern ha pres la decisió de posar a disposició l’habitatge conegut com la Llar la Palmera, de manera provisional.

Creiem que és un deure humanitari que no volem defugir.

Ens consta que algunes persones del municipi, heu manifestat interès per posar-vos a disposició per donar suport a aquesta iniciativa, contribuint des de diferents àmbits ( aliments, mobiliari, roba, logística, voluntariat, altres…)

És per això que creiem necessari fer un inventari de recursos humans i materials.

Totes aquelles persones que estiguin interessades a sumar-se a la nostra iniciativa i prestar algun tipus de suport  poden posar-se en contacte amb la regidora Anna Coll a través del  telèfon: 600804404.

Gràcies per endavant!

Equip de govern. Ajuntament de la Nou de Gaià

21 de març 2022

**********************************************************************************************************************************************

 

Des de la Secretaria de l'Igualtat de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar aquesta informació pel que fa a les possibilitats d'acollida de les persones provinents de Ucraïna, que podeu llegir en el següent enllaç:

ANÀLISI DE LES POSSIBILITATS D’ACOLLIDA DE LES PERSONES PROVINENTS D’UCRAÏNA

RECOMANACIONS DINTERÈS

Els oferiments de persones adreçats al col·lectiu ucraïnès (allotjament, bens mobles, voluntariat i acompanyament de qualsevol tipus) podeu comunicar-losal Comitè per al’Acollida de les Persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’adreça electrònica comiteacollida.igualtat@gencat.cat, tot indicant en el títol del missatge ‘OFERIMENTS UCRAÏNA” per poder-los detectar amb la màxima rapidesa.

Les campanyes de recollida d’aliments, roba o medicaments tenen la dificultat del transport, del cost i del temps. Recomanem vehiculitzar qualsevol mena de suport a través d’entitats especialitzades, atenent la seva capacitat de fer accions i intervencions de manera immediata, alhora que adequades a les demandes de cada moment.
Podeu consultar l’enllaç de l’Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Les consultes de caràcter jurídic o qualsevol altra relativa al seu estatus personal podeu adreçar-les al nostre Servei d’assessorament en matèria migratòria ‘Info-migració’, a través de l’adreça infomigracio@gencat.cat, identificant el missatge amb el títol ‘ASSESSORAMENT UCRAÏNA’.

Les representacions diplomàtiques a disposició dels ciutadans ucraïnesos:
ü Emergències consulars. Telèfon: +34 620 641 324
ü Ambaixada d’Ucraïna a Madrid. Telèfon: +34 91 748 93 60.
Correu electrònic: emb_es@mfa.gov.ua
ü Consolat d’Ucraïna a Barcelona. Telèfon: +34 93 402 89 56.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Valls engega una campanya d'ajuda humanitària per Ucraïna

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i l'Ajuntament de Valls han fet una crida a la població. Davant la situació d'emergència humanitària a causa de la invasió d'Ucraïna per part de la Federació Russa, han impulsat una primera campanya d'ajuda humanitària amb caràcter urgent de suport al poble ucraïnès.

Amb el lema «Valls amb Ucraïna», el consistori i els voluntaris de protecció civil de la ciutat fan una crida a les vallenques i vallencs a sumar-se a la iniciativa. Poden donar aliments, roba  per a la llar, material mèdic de primera necessitat i productes d'higiene personal.

En concret, fins al 10 de març els ciutadans podran fer les seves  aportacions  de material en dos espais. Per una banda al pavelló municipal Xavi Tondo i Volpini (passeig President Tarradellas, 2), tots els dies de 8.00 h a 21.00. Per l'altra a l'Ajuntament (Plaça del Blat, 1) tots els matins, de dilluns a divendres de 9.00 h a 13.00. També en horari de tarda, els dimarts i dijous de 17.00 h a 19.30 h.

La campanya s'emmarca en les diferents iniciatives que s'estan impulsant arreu de Catalunya a través de la Coordinadora Operativa d'Associacions de Voluntaris de Protecció Civil. És en col·laboració amb el Consolat General d'Ucraïna a Barcelona que garantirà l'enviament del material a la població afectada per la guerra.

El material prioritari a fer arribar són  aliments: conserves de llauna (NO pots de vidre), fruits secs, xocolata sense llet, barretes energètiques, galetes, te i cafè. També roba per a la llar: sacs de dormir, matalassos inflables, mantes, tovalloles i roba de llit. Alhora, es necessita material mèdic de primera necessitat: aigua oxigenada, venes, cinta esparadrap i tiretes. Per últim, també calen productes d'higiene personal: detergents, sabó, xampú, màquines d'afaitar, tovalloletes humides, pasta i raspalls de dents.

La Pobla de Montornès del 3 al 12 de març recull e material per ajudar al poble Ucraïnès

          

CREIXELL AMB UCRAÏNA - CAMPANYA SOLIDÀRIA DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL DE RECOLLIDA D'AJUDA HUMANITÀRIA PEL POBLE UCRAïNÈS


L'ajuntament de Creixell ha engegat una campanya solidària de recollida d'ajuda humanitària per al poble ucraïnès.

Aquesta recollida de material d'ajuda humanitària la farem a través de la ONG Associació "És per tu". Aquesta és una associació sense ànim de lucre que basa la seva activitat en l’acollida de nens que viuen en zones contaminades de radiació a Chernobil, Ucraïna.
(Associació inscrita al registre d'entitats del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, amb nº 45464.)


El material que podem recollir és roba d'abric de totes les talles, sacs de dormir i material sanitari com ara:


Antiinflamatoris, analgèsics, benes, Betadine, Bolquers, Alcohol de 96º, aigua oxigenada, esparadrap, termòmetres, antitèrmics, desinfectants i altres productes similars.

La recollida es farà a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell de DILLUNS A DIVENDRES de 9h a 14h .També de DILLUNS A DIVENDRES DE 16H. A 19H. a l BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CREIXELL @Bibliocreixell

El primer enviament i recollida de material a Ucraïna per part de l'ONG està prevista per la setmana vinent.

Si hi han famílies de Creixell que vulguin acollir famílies d'Ucraïna a casa seva, si fos necessari, poden deixar les seves dades de contacte a l'Ajuntament Telf. 977800202 - Benestar i Atenció Social.


Les persones de Creixell que vulguin ser voluntàries per tal d'organitzar la recollida i classificació de material, poden posar-se en contacte també amb l'ajuntament de Creixell deixant les seves dades de contacte.


Les persones que vulguin fer donatius amb diners, ho poden fer a través de la UNESCO; el telèfon d'atenció al públic és el 900907500 (TELÉFON GRATUÏT)

ANIMEU-VOS A COL.LABORAR!! MOLTES GRÀCIES D'ANTUVI!!

#CreixellAmbUcraïna #NoWar #NoalaGuerra

TORREDEMBARRA amb UCRAÏNA

   

 

 

Subscriure a